Een eigen webshop

Het begin van een eigen webshop

Een eigen webshop starten is niet altijd even makkelijk en hoe begin je hieraan? Mijn verhaal over het starten met mijn eigen webshop is net even wat anders gegaan dan je zou verwachten. Ik deel mijn verhaal graag met jullie en vertel hier hoe ik eigenaresse werd van mijn eigen webshop en wat ik daarbij tegenkwamen. Een verhaal met mooie maar vooral ook lastige momenten waar ik doorheen moest.

De webshop kwam op mijn pad

ik was niet zelf vanaf het kleine zaadje begonnen met het opstarten van mijn webshop. Tijdens het ontwikkelen van mijn eigen hondenboek kwam ik toevallig in contact met de eigenaresse van een super leuke hondenwebshop. Ik was was enorm fan van haar producten en alles wat zij deed. Op een gegeven moment kwam zij op een punt waardoor ze moest stoppen met deze webshop. Ik trok mijn stoute schoenen aan stuurde haar een berichtje voor meer informatie. Na een aantal gesprekken en onderhandelingen kwamen ik tot een besluit, ik ga de webshop overnemen. Vrij snel was alles rond en kon het grote avontuur voor mij beginnen!

Grote angst

Vanaf het moment dat het bedrag voor de webshop overgemaakt was, begonnen de voorbereidingen van de heropening. Ik had natuurlijk veel gesprekken met de oude eigenaresse gehad over de webshop, maar nu stond ik er toch echt alleen voor. Zonder enig gevoel voor het runnen van een webshop en de wereld waar ik in terecht kwam probeerde ik mijn weg te vinden. Wat werd ik daar onzeker van.. 

Alle motivatie en enthousiasme die ik vóór de overname voelde trokken weg. Pure angst en onzekerheid stroomde door mijn hele lichaam heen. Maar het enige wat ik in mijn hoofd bleef herhalen was, je gaat NIET opgeven!

Eerste stappen

De eerste stappen die ik maakte waren het inkopen van producten voor de webshop, de webshop zelf opbouwen / vullen en natuurlijk de sociale media oppakken. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik in de sociale media wereld totaal niet thuis was. Eigenlijk was echt alles nieuw wat er op dit moment op mij af kwam. 

 

Geluksmomentjes

De voorbereidingen zaten erop. Ook mijn eigen werkplek aan huis waar ik alles zou gaan opslaan en inpakken was helemaal klaar voor de start. Het waren korte nachten en stressvolle dagen om alles zo snel mogelijk klaar te hebben voor de opening.

De heropening was geweest en de eerste reacties en bestellingen stroomde binnen. Vanaf dit moment begonnen mijn geluksmomentjes te komen. De angst die ik voelde voor negatieve reacties verdween en mijn motivatie en ideeën begonnen weer te stromen. Waar had ik mezelf al die tijd nou zo druk om gemaakt.

Je leert snel 

Op het begin leek alles heel stroef en moeilijk te lopen, maar ik kan je vertellen dat je het snel leert! Je leert met bepaalde dingen om te gaan, maar je leert ook stappen te nemen die nodig zijn. Ik heb daarbij ook stappen moeten nemen die ik doodeng vond, maar ze waren het zeker waard. 

Ook de tegenslagen en vervelende berichten die erbij komen kijken zijn uiteindelijk een grote ontwikkeling voor mezelf EN mijn webshop geweest. Ik leerde van alle situaties die ik tegenkwam. 

Meer dan alleen een webshop

Waar ik uiteindelijk voor mezelf achter ben gekomen is dat de webshop veel meer voor mij betekend dan alleen maar bestellingen verwerken. Het geeft me erg veel voldoening om mensen een leuk pakketje te bezorgen. Het persoonlijke contact, de blije hondjes en de bijzondere plekken waar ik kom dankzij deze webshop zorgen ervoor dat ik dit niet meer uit mijn leven kan wegdenken. 

Op dit moment run ik de webshop al een aantal jaren en ben ik enorm blij dat ik deze stap heb genomen. Voor iedereen die droomt van een eigen onderneming of webshop, GA ERVOOR! Ik weet zeker dat het jou ook heel veel goede dingen gaat brengen.